czwartek 25 maja 2017
CSR | OWES | Sieć Barka | BarkaUK | BarkaNL | BarkaIE | BarkaCA | BarkaIS | INISE | GU | Oferta

Eco-catering i Kulinarny fenomen na mapie Poznania

Wersja do wydrukuWyślij znajomym
DSCN4887.JPG
DSCN4949.JPG

Podczas dzisiejszego seminarium "Kulinarny fenomen na mapie Poznania - spółdzielnie socjalne osób prawnych", rozmawialiśmy o pierwszym roku działalności Dobrej Kawiarni oraz Restauracji Wspólny Stół i Kantyna.

Interesującym pomysł na rozwój przedsiębiorstw społecznych o profilu kulinarnym zaprezentowała Maria Sadowska - członek Zarządu Fundacji Pomocy Wzajemnej Barka, a jednocześnie polski przedstawiciel w europejskim Programie "Eco-Restaurateur". W prelekcji pt. "Eco-catering, jako szansa rozwoju dla przedsiębiorstw społecznych", wskazała, jak wysokie wymagania w przestrzeganiu standardów w restauracjach ekologicznych mogą być atutem w działalności gastronomicznych przedsiębiorstw społecznych - które z zasady przyzwyczajone są do wysokich wymagań organizacyjnych wynikających z przepisów prawa.