środa 20 września 2017
CSR | OWES | Sieć Barka | BarkaUK | BarkaNL | BarkaIE | BarkaCA | BarkaIS | INISE | GU | Oferta

Konferencja Kulinarny fenomen na mapie Poznania - spółdzielnie socjalne osób prawnych

Wersja do wydrukuWyślij znajomym
restauracja.jpg

Wielkopolskie Centrum Ekonomii Solidarnej zaprasza w piątek, 12 sierpnia, na konferencję „Kulinarny fenomen na mapie Poznania - spółdzielnie socjalne osób prawnych”.

Mija rok odkąd Poznań wzbogacił się o trzy ważne miejsca na swojej kulinarnej mapie. Trzy spółdzielnie socjalne osób prawnych zaproponowały nowy standard organizacyjny w prowadzeniu placówek gastronomicznych i w ciągu niespełna dwunastu miesięcy w wyrazisty sposób zaistniały w świadomości poznańskich smakoszy.
Zapraszamy do zapoznania się z ciągle jeszcze mało znaną formą organizacyjną przedsiębiorstw społecznych, jaką są spółdzielnie socjalne osób prawnych i do rozmowy o możliwościach rozwoju osób, organizacji i wspólnot lokalnych poprzez tę formę przedsiębiorczości społecznej.

Istotnym wystąpieniem, będzie prezentacja Marii Sadowskiej z Fundacji Barka, polskiego przedstawiciela w europejskim Programie "Eco-Restaurateur", na temat zasad eco-cateringu.

Dobra Spółdzielnia Socjalna powstała z inicjatywy dwóch organizacji Stowarzyszenia Na Tak i Polskiego Stowarzyszenia Na Rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym - prowadzi Dobrą Kawiarnię.
Spółdzielnię Socjalną Wspólny Stół utworzyły Stowarzyszenie Wydawnicze Barki oraz Sportowe Stowarzyszenie na rzecz Integracji Społecznej Barka. Spółdzielnia prowadzi Restaurację Wspólny Stół w Hotelu Śródka.
Założycielami Spółdzielni Socjalnej Stara Łubianka k. Piły, byli - Gmina Szydłowo, Województwo Wielkopolskie oraz Powiat Pilski. Obecnie Spółdzielnia prowadzi Restaurację Kantyna w budynku Urzędu Marszałkowskiego.

Szczegóły programowe w załączeniu

ZałącznikWielkość
Zaproszenie konferencja 12 sierpnia 2016.pdf263.3 KB
Program konferencja 12 sierpnia 2016.pdf258.99 KB
Program Eco-catering zaproszenie 12 sierpnia.pdf213.24 KB