wtorek 21 listopada 2017
CSR | OWES | Sieć Barka | BarkaUK | BarkaNL | BarkaIE | BarkaCA | BarkaIS | INISE | GU | Oferta

Sprawozdanie z konferencji „Gospodarka Społeczna Odpowiedzią na Problemy Lokalne”

Wersja do wydrukuWyślij znajomym

Dnia 26.01.2011 r. w Fundacji Pomocy Wzajemnej „Barka”, odbyła się konferencja w ramach projektu „Regionalne Centrum Ekonomii Społecznej w Poznaniu”, zatytułowana „Gospodarka społeczna odpowiedzią na problemy lokalne”. Konferencję otworzył Tomasz Sadowski – Przewodniczący Zarządu Fundacji Pomocy Wzajemnej „Barka”, następnie koordynator projektu – Zbyszko Siewkowski zaprezentował projekt. Omówiono także partnerstwa lokalne, przedsiębiorstwa społeczne i spółdzielnie socjalne. Wystąpił przedstawiciel partnerstwa Poznań Piątkowo, przedsiębiorca społeczny prowadzący Ośrodek Wypoczynkowy w Orzechowie, a także członek spółdzielni „Tajemniczy Ogród”. W drugiej części konferencji omówiono rolę Edukacji Liderów Ekonomii Społecznej, a także powstałego wortalu „prohumanus.pl”. W konferencji wzięło udział ponad 120 osób z różnych środowisk. Konferencja była współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

.